top of page

Photo Gallery + Review (NO): Vinni at Byscenen in Trondheim

vinni

Byscenen in Trondheim, Norway

January 20, 2024

Article and photos by Aaron Oppheim


vinni / byscenen, trondheim, norway / photo by aaron oppheim for disrupted magazine

PHOTO BY AARON OPPHEIM


Stemninga koker idet klokka nærmer seg 22.00. Jeg befinner meg på den utsolgte konsert nummer to, knappe 60 minutter etter ekstrakonserten og lokalet er stappa fult av folk som omtrent rister i spenning idet bassen dirrer gjennom rommet. Bandet gjør seg klare før vinni inntar scenen med en avslappet selvsikkerhet. Etter lengre tid i bransjen er det soleklart at artisten ikke har særlig å være nervøs over, men i tryggheten er det på ingen måte tegn til at han slakker av. 


Byscenen pulserer gjennom nye og gamle låter og folket spretter rundt som kullsyre i flasken i hendene på en unge med litt vel mye energi. Gjennom en karriere på over 20 år, forskjellige pseudonyms og flerspråklige tekster har vinni blitt en staple i Norsk musikklandskap. Til tross for at den domenerende aldersgruppen i kveldens lokale er 40+ er også folk ned til 18-årsgrensa å se i publikum. 


Da han i 2012 deltok i Hver gang vi møtes ble han plutselig allemannseie gjennom tolkninger av blant annet Halvdan Sivertsens Sommerfuggel i Vinterland, som han også har tatt med seg i kveld som et pust i bakken mellom de mange høytempo låtene med nådeløse bars fra eraer som en del av Paperboys og soloprosjekter som Vinni & The Vagabonds. 


Til tross for endrede publikumsrammer og et skifte i hovedspråket i kunsten har det aldri vært tvil om hvem vinni er, og når han i kveld står på scenen er samme bite å finne i utførelse av quickfire tekster, kraften i bouncene slår fremdeles hardt fra seg og smilet venter liksom konstant på å bre seg utover alle fjes. 


Det føles litt ekstra æresfylt å være vitne til en artist som holder fast, men som også våger å omfavne endringer – for i kveld er det en mer moden og stødig Øyvind Sauvik som gjør januarkvelden litt varmere. 
VINNI

Byscenen in Trondheim, Norway

January 20, 2024

Photographed by Aaron Oppheim

See more photos in our upcoming February issue!Comments


bottom of page