top of page

Interview: Regnvær (NO)


Regnvær har siden 2015 krøpet inn i folks hjerter landet rundt med sin fengende popmusikk og genuine skildringer av livets store følelser. 22-åringene flyttet i fjor fra hjembyen Bodø til Trondheim for å følge drømmen; å bli Norges største popband.


Navnet Regnvær har slått meg som en metafor for bandet, en slags tunghet etterfulgt av en friskere luft etter bygene. – Vi får alltid spørsmål om navnet, sannheten er først og fremst at vi trengte et bandnavn. Etter en del tenking og mindre heldige forslag, ble Regnvær foreslått og vi følte det passet musikken vi lagde. Vi lagde på den tiden kun lange, triste ballader – nå lager vi kortere, triste ballader, hehe.


Alle ble fôret opp på musikk hjemmefra og begynte på ulike tidspunkt å spille/synge før de fant sammen. – Drømmen om å spille i band kom for noen veldig tidlig, mens den for andre kom på første bandøving. Det viktigste er at drømmen enda er der.


Inspirasjonskildene er mange, de nevner artister som Frank Ocean, John Mayer, The 1975 og Daniel Ceasar – men mest sentralt er Coldplay. – De har vært den største inspirasjonen fra starten siden de er et band/kompisgjeng med noe av det samme uttrykket som oss. Og Regnvær fremstår som akkurat det, en kompisgjeng som har lagt hodene sammen for å få utløp for noe større enn seg selv gjennom musikken. – Jeg tror hvertfall for min del at jeg bare vil få utløp for det jeg har i tankene. Vi er veldig heldige med at det er så mange som hører på musikken vår, men jeg hadde skrevet sanger uansett om det bare skulle vært meg som lyttet, sier vokalist Kristian.


Bandet håndterer alt av booking og annen bandvirksomhet selv, og booket i fjor egenhendig en norgesturné. Korona har satt en brå stopper for alt av livemusikk og gjort det siste året utfordrende for mange, men jeg regner med de fleste er slitne av å snakke om pandemien og velger derfor å heller spørre guttene om deres stolteste øyeblikk som band. – Det må være da vi i jula 2019, etter flere måneder med planlegging, EP-slipp og mye action, solgte ut Sinus hjemme i Bodø. Helt syk opplevelse.


Det ligger noe melankolsk over de lyriske kjærlighetserklæringene, en nerve som treffer momentant og i deres nyeste slipp “Vi e bare venna” går spenning og hjertesukk hånd i hånd. Uansett hva bandet begir seg ut på musikalsk er det nostalgisk, vakkert og ærlig. Helt og fullt menneskelig. – Det har blitt mange sanger om kjærlighet og det kommer nok fortsatt til å bli en del videre, men jeg har også lyst til å skrive om andre ting jeg tenker på fremover, sier Kristian.Regnvær holder for tiden på med prosjektet Gi det litt tid, en rekke låter som slippes utover året, hvor sangene Vinter til vår og tidligere nevnte Vi e bare venna allerede er ute.


“Gi det litt tid” er et prosjekt som omhandler nettopp det; det meste blir bedre om man bare gir det litt tid, om det så er kjærlighetssorg, mentale utfordringer eller utålmodighet. Det er en frase som er overførbart til mye og som vi føler hjelper dersom man minner seg selv på det. Bare gi det litt tid, så blir det bedre.

Conducted and written by Eirunn Oppheim

Opmerkingen


bottom of page